Hetta – Pallas -vaellus

Syyskuun lopulla käytiin poikien kanssa kokeilemassa miltä se vaeltaminen tuntuu. Kaikilla oli tainnut olla viimeksi armeijassa niin painavat kantamukset selässä. Saavuttiin Hettaan illansuussa, joten aikaa pitkälle vaellukselle ei ollut vaan käveltiin venekyydin jälkeen reilu tunteroinen. Autiotupa oli täynnä joten viriteltiin teltat pystyyn missä vietettiinkin ensimmäinen yö. Kakkospäivän aamu oli sumuinen vaikka lämpötila olikin lähellä nollaa. Kamat laiteltiin aamukahvien jälkeen kasaan, minkä jälkeen lähdettiin matkaan. Aamupala syötiin jossain parintunnin päästä startista. Aurinko rupesi pilkahteleen jossain vaiheessa ja loppupäivästä olikin oikein näyttävät maisemat. Toinen yö vietettiin autiotuvassa, missä oli muitakin vaeltajia mutta ne ei menoa haitannut. Seuraavana päivänä olikin sitten hieman sateista ja loppupäivästä käytettiinkin jo sadevaatteita jonkun matkaa ja korkealla tunturilla sumua oli niin paljon, ettei kuvia tullut otettua juuri ollenkaan. Juuri ja juuri näki seuraavan reittimerkin. Kolmas yö meni kodassa, mistä herättiinkin valkoiseen luontoon, kun ensilumi oli satanut. Viimeinen päivä käveltiin siten lumisateessa ja välillä kovakin tuuli herätteli vaeltajia.

Koostin oheisen videon reissusta. Videomateriaalia saisi olla kyllä paljon enemmän, että siitä riittäisi dokumenttiin asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.