Terwakymppi

Terwakymppi tuli juostua Oulussa kesäkuun alussa. Keli oli kylmä, todella puuskainen tuuli ja vielä vettä satoi. Siitä huolimatta sain juostua oman 10km ennätyksen siellä vaikken siihen sen kummemmin valmistellut vaan juoksu oli keskellä normaalia harjoitusviikkoa.

Tässä vielä tajunnanvirtakirjoitus itse juoksusta:

Eka kilsa meni ehkä hieman liian nopeaa omaan tavoiteaikaansa nähden. Lähdin siis alittamaan sitä syksyn 45 minuuttia mikä oli aikaisempi oma nopein juostu kymppi. Jonkin verran myötätuuli tuossa auttoi mutta samalla oli hässäkkää lähtökarsinasta muutama sata metriä. 4-5km kohdalla taisi sitten alkaa se puuskittainen vastatuuli mitä kesti lähes loppuun asti ja en päässyt peesaamaan koska kärki meni taas liian lujaa. 5-9 km yritin vain pitää vauhtia yllä ja tavoite oli ettei tippuisi km-vauhti alle 4:25, 8km näin kävi mutta siinä taisi olla se isompi mäki ja pari tiukkaa mutkaa joten muutama sakkosekunti tuli niistä. Vika kilsalla sitten pikkaisen kiristin mutta en ottanut kaikkia tehoja irti kun oman kellon mukaan mentiin niin reilusti yli 43 minuutin J Virallinen aikahan oli 43:06 kuitenkin. Maaliin tulleessa olo ei ollut kuitenkaan paha, joten jäi hyvä maku kisasta. Jossain määrin myös varoin akillesta (ainakin alitajunnassa) kun oli vielä lämmittelyissä se jossain määrin tuntunut. Juoksussa ei tuntunut ollenkaan se.

KM vauhdit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.