Raakasuklaata

Mekin päätettiin kokeilla tehdä itse raakasuklaata, koska siitä on viimeaikoina ollut juttua vähän vaikka missä. Raakasuklaan pääraaka-aineet on puhdas kaakaojauhe ja rasva (joko kaakaovoi tai kookosöljy). Kaakao voita metsästettiin useammastakin kaupasta, mutta mistään sitä ei oikein löytynyt. Jos löytyi, niin paketti oli niin pieni ettei yhdellä olisi tehnyt mitään. Päädyttiin sitten kookosöljyyn, missä on ehkä aavistuksen kookoksen makua mukana (ylläri). Reseptejä löytyy netistä vaikka kuinka paljon ja me päädyttiin nyt kokeilemaan ihan perus suklaata, mihin ei lisätty muita kuivajauhoja kuin kaakaota. Sokeria ei yleensä käytetä ollenkaan, mitä esim. normaalisti kaupasta ostettavassa maitosuklaassa on iso osa. Makeutukseen käytettiin juoksevaa hunajaa ja vaniljauutetta. Lopputulos oli aika voimakkaan makuinen suklaa, mutta toisaalta yhden palan kun ottaa niin sillä saa kuitattua suklaahimon 🙂 Pakkasessa suklaa säilyy useamman viikon. Seuraavalla kerralla voisi lisätä jotain ”keventävää” ja ei niin voimakkaan makuista jauhetta. Superfoodeista löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Perustarvikkeet suklaan tekemiseen
Perustarvikkeet suklaan tekemiseen
Kookosöljy rupeaa sulamaan
Kookosöljy rupeaa sulamaan

Kookosöljy sulaa reilussa huoneenlämmössä, joten sulattaminen oli helppoa lämpimässä vesihauteessa. Kun rasva on sulanut, kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Kun kaikki ainekset on sekoitettu keskenään säädetään maku kohdilleen lisäämällä esim hunajaa, suolaa jne.

Suklaan temperointia
Suklaan temperointia

Sekoituksen jälkeen suklaamassa temperoidaan että saataisiin se ”oikean suklaan” ulkonäkö ja maku. Temperoinnissa massa ensin jäähdytetään 27 asteeseen, minkä jälkeen se taas lämmitetään 32 asteeseen. Kun massa on kohonnut 32 asteeseen, se kaadetaan muotteihin.

20130322-IMG_9489

20130322-IMG_9491

Pähkinöitä mukaan
Pähkinöitä mukaan

Kun suklaa on saatu muotteihin, muotit laitetaan pakkaseen. Ensimmäiset makupalat on valmiina reilun 30min kuluttua. Tämmöisiä niistä tuli ja nähtävästi temperointikin onnistui nappiin näin eka kerralla 🙂

Konvehdit valmiina
Konvehdit valmiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.