Canon 7D ohjelmapäivitys

Tänään tuli ladattavaksi uusi ohjelmisto tuohon minun Canon 7D kameraan. Oli aika iso yllätys, että näinkin vanhaan kameraan vielä saadaan aikaiseksi iso kasa uusia ominaisuuksia. Päivitys onnistui sujuvasti muistikortilta. Äänenvoimakkuuden säätö, suurin automaattinen ISO ja aikavyöhyke -ominaisuus on itselle varmaan ne tärkeimmät uudet ominaisuudet.

Tässä Canonin sivuilta tietoa uusista ominaisuuksista.

• Pidempi RAW-kuvasarja (jopa 25 kuvaa)
• RAW-kuvien muokkaus kamerassa
• Kuvien arvostelu kamerassa
• JPEG-tiedostojen koon muuttaminen kamerassa
• Suurimman automaattisen ISO-herkkyyden asetus (ISO 400–6400)
• Äänitason käsisäätö videokuvauksessa
• GPS-yhteensopivuus
• Tiedostonimen mukautus
• Aikavyöhykeasetukset
• Suurennettujen kuvien nopeampi selaus
• Pikavalintanäyttö toiston aikana

Parempi RAW-suorituskyky
EOS 7D -kamerassa on 18 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS-kenno, kaksi DIGIC 4 -prosessoria ja laajennettu ISO-herkkyys 12800. Kamera ottaa nopeimmillaan 8 kuvaa sekunnissa. Uusi valmisohjelmisto sisältää Canonin EOS-1-huippumallistossa käytettyjä tehokkaita muistinhallinta-algoritmeja, minkä ansiosta jatkuvassa kuvauksessa RAW-puskurimuistiin mahtuu nyt 25 RAW-tiedostoa tai 130 JPEG-tiedostoa. Kun tämä yhdistetään 18 megapikselin resoluutioon ja 14 bitin prosessointiin, tärkeät hetket saadaan talteen laadukkaina ja yksityiskohtaisina kuvina.

Kuvien muokkaus ja arvostelu kamerassa
Uusien muokkaustoimintojen ansiosta kuvien ulkoasua voi hallita paremmin ja niiden jälkikäsittelyn voi aloittaa kamerassa. Kuvaajat voi käsitellä RAW-tiedostojaan ja korjata kuvavirheitä, kuten reuna-alueiden valotusta, vääristymiä ja kromaattisia poikkeamia. Lisäksi valkotasapainoa, terävyyttä ja kuvatyyliä sekä monia muita parametreja voi säätää heti kuvauksen jälkeen, ja tulokset voi tallentaa uusina JPEG-tiedostoina. JPEG-tiedostojen kokoa voi myös muuttaa heti ilman tietokonetta.

Suuria kuvamääriä on helppo luokitella kuvauksen jälkeen kuvien arvostelutoiminnolla. Kuvien arvostelutiedot tallennetaan kunkin tiedoston metatietoihin, joita voi lukea muokkaussovelluksilla, kuten Canon Digital Photo Professional, ja muilla markkinoilla olevilla ohjelmistoilla, kuten Apple Aperture, Adobe Lightroom ja Bridge.

Stillkuvien ja videoiden parempi hallinta
EOS 7D -kameran uudessa valmisohjelmistossa on sekä stillkuvausta että videokuvausta parantavia monipuolisia toimintoja. Automaattisen ISO-herkkyyden säädön avulla suurimman ISO-herkkyyden voi rajoittaa mihin tahansa arvoon aidolla ISO 400–6400 -alueella. Valotusta voi näin säätää tarkemmin, joten kuvaaja voi mukauttaa suurimman automaattisen ISO-herkkyyden omien mieltymystensä mukaiseksi tai säätää parametreja erilaisissa tilanteissa luovaa kuvausta varten.

Videokuvauksen harrastajat voivat myös hallita videokuvausta paremmin videokuvaustilan parannettujen äänitoimintojen avulla. Käyttäjät voivat täydentää Full HD (1920 x 1080p) -videotallenteita 16 bitin digitaalisella stereoäänellä, jonka näytteenottotaajuus on broadcast-tasoinen 48 kHz. Uuden käsisäädön avulla äänitasoa voi säätää 64-tasoisella asteikolla. Digitaalinen tuulisuodatin vähentää myös mikrofonin ympärillä olevasta ilmavirtauksesta johtuvaa kohinaa, joten ääni kuuluu selkeästi ilman häiritseviä taustaääniä.

Pidä kirjaa matkastasi GPS-toiminnolla
Kuvauspaikkojen sijaintitiedot voi jäljittää käyttämällä Canonin uutta GPS-vastaanotinta GP-E2, joka kiinnitetään varusteluistiin ja kytketään kameraan johdolla. Kuvan EXIF-tiedostoon voi merkitä kuvauspaikan pituus- ja leveysasteen, korkeuden merenpinnasta sekä kuvanottosuunnan[1]. GPS Logger -toiminto jäljittää liikkeet lataamalla GPS-tiedot säännöllisin väliajoin. Google Maps -yhteensopivuuden ansiosta käyttäjät voivat helposti katsella reittiään Canonin maksuttomalla Map Utility -ohjelmistolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.