Paahtopaisti

Eilen kokkailin meille Caesar-salaattia ja paahtopaistia valkosipulijuustokermaperunoiden kera. Paistille oli tavoitteena medium plus kypsyysaste, mutta siitä tuli lähes kypsä. Siitä huolimatta lihassa oli makua ja mehukkuutta ja varmaan parhaiten onnistunut kypsennys lihalle minun kokkausten historiassa. Caesar-salaattiin värkkäsin itse myös krutongit paahtoleivästä. Ruoan kruunasi vielä Casillero del Diablon Shiraz punaviini, joka maistui todella hyvin lihan kanssa yhteen.

Caesar-salaatti:
– jäävuorisalaatti
– Caesar salaatinkastike
– Parmesan juustoa
– mustapippuri

Salaatti kappaleiksi ja sekoitetaan kastikkeen kanssa sekaisin. Lautaset on hyvä laittaa pakastimeen joksikin aikaa, niin pysyy salaatti kylmänä vielä syönnin aikanakin.

Krutongit:
– täysjyväpaahtoleipää
– valkosipulia
– oliiviöljyä
– yrttimaustetta

Leivät kuutioksi, jonka jälkeen öljyä pintaan ja mausteet päälle. Uuniin pellillä leivät paahtumaan, kunnes ovat ruskeita ja rapsakoita.

Paahtopaisti:
– naudan sisäpaisti
– montreal steak -mauste
– rosmariinia
– oliviiöljyä voiteluun

Aluksi tulisella pannulla ruskistin lihan, jonka jälkeen uuniin (125 astetta) niin kauan kunnes sisälämpötila oli 65 astetta. Uunista ulos ja kietaisin sen voipaperiin, folioon ja sanomalehdillä käärittyyn pakettiin. Liha pysyy lämpinä sen ajan, kun perunat kypsyy. Ja liha myös kypsyy jonkun verran uunista oton jälkeen.

Paahtopaisti

Perunasuikaleet kerman, juuston ja mausteiden kera uuniin ja sitten ruoka onkin valmista syötäväksi kun perunat on kypsiä. Liha kääreestä pois ja sopivia siivuja vain leikkaamaan.


Paahtopaisti ja valkosipulijuustokermaperunat

Yksi vastaus artikkeliin “Paahtopaisti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.