HTPC ja serverimietintää …

Tässä nyt mietiskellyt, jos alkais vaihtamaan oman serverin hiukka nopsempaan ja luotettavampaan. Tällähetkellä serverin virkaa hoitaa vanha giganen iparin läppäri, jonka elinaika taitaa olla aikasta loppusuoralla. Tuossa hokasin paikallisen elektroniikkaliikkeen mainoksen, jossa kaupattiin täydellistä tietokonetta 149 hintaan. Se oikeastiin herätti taas shoppailuhimot, että päivittämään pitää taas vaihteeksi alkaa. Kun vähän aikaa nyt netissä surffaillut ja miettinyt, niin en mä tuota 149 konetta haluakkaan, vaan rakennan ihan osista uuden serverin. Saapahan taas tekemistä 🙂

Tuossa telsun alla on jonkun aikaa lojunut melkein käyttämättömänä HTPC, josta taida ottaa sisuskalut ja ostaa vain serverille kotelon (jotain media-asemaa pitänee ostaa). Tuon HTPCn vois taas sitten virittää käyttöön ostamalla siihen hiukka nopsempaa prossua ja paremman emon. Ongelmana siinä on tällähetkellä, että kone jämähtää satunnaisesti mutta varmasti jonkun aikaa sen jälkeen kun sen on käynnistänyt (tai jos sillä kattelee esim leffoja). En tiedä onko vika kovossa vai käyttiksessä. Se selvinnee siinä vaiheessa, kun otan sisuskalut serveriin ja alan Linusta siihen asenteleen, että kauanko se pysyy pystyssä. Tuo HTPC kotelo on sen verran matala ja ahdas, että pitänee nyt katella jotain emoa, missä on kohtuu tehokas integroitu näytönohjain, niin ei tarvi lisäkorttia survoa ahtaaseen koteloon estämään ilmankiertoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.